De dame achter deze blog

Bernadet Wehenkel is mijn naam. Ik ben geboren aan het begin van de jaren 70, toen de bossen in Genk nog uitgestrekt waren. Mijn kindertijd werd al vroeg gekleurd door kampen bouwen, ravotten en op verkenning gaan/wandelen. En in de zomer door wedstrijdjes sprinkhanen vangen (die beestjes lieten we nadien wel braaf weer verder springen). Vanaf het moment dat ik vlot kon lezen en mijn eerste bibliotheekkaart kreeg, kon je mij tussendoor geregeld terugvinden met mijn neus in de boeken.

Enkele decennia later behoort goed leesvoer nog altijd tot mijn basisbehoeften, en ook dat wandelen is gebleven. Door de jaren heen was ik de wereld rondom mij als vanzelfsprekend gaan beschouwen, maar sinds ik meer tijd neem om bewust bij de dingen stil te staan, ervaar ik terug veel verwondering. Die verwondering wil ik graag met jou delen.

“Wijsheid begint met verwondering”, zegt men. Mocht je van mijn berichten niet (veel) wijzer worden, dan hoop ik toch dat ze je dag opfleuren.
Ik houd mijn berichten bewust kort, maar als je meer wil weten, dan hoor ik het graag.

Naast de foto’s die ik zelf maakte, vind je in mijn blog ook foto’s van anderen terug. Van mijn echtgenoot Stef (Stefaan Jossart) bijvoorbeeld, maar ook van vrienden die met ons mee op pad gingen: Nina, Frederik, Hans, Patrick, Tina, Marc, e.a.

Ik bepaal zelf wat ik publiceer. Dus als ik af en toe heel enthousiast ben over iets of iemand en er in superlatieven over schrijf, weet dan dat ik dat doe omdat ik vind dat iedereen het mag weten. Er zit dus niemand in mijn oor te fluisteren terwijl ik schrijf. Gelukkig maar!

Sinds vorig jaar organiseer ik Verrassende Blogwandelingen. Wil jij graag mee gaan wandelen? Stuur dan een mail naar verwonderhoekje@gmail.com. Dan hou ik je op de hoogte van geplande wandelingen. Je kan me ook volgen op Facebook en op Instagram.

Misschien wil je zelf op pad om de wereld te gaan ontdekken en je te verwonderen. Onder de categorie ‘Op stap’ bundel ik mijn wandeltips. Veel plezier ermee, en deel gerust je ervaringen.

En verder … kijk, lees en verwonder.

Bernadet

Parijs.jpg

Advertenties

2 gedachten over “De dame achter deze blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s